NOTÍCIES


Taller de reutilització de paraigües Vilablareix

16 de març 2016, 15:04 publicada per El Racó dels Robotaires

L'equip mini salvauthpark preparant la final estatal amb els altres finalistes Gironins

16 de març 2016, 14:54 publicada per El Racó dels Robotaires   [ actualitzat el 16 de març 2016, 14:56 ]

Robòtica per a un món més sostenible

Tres equips gironins participaran demà en la final de la First Lego League Espanya, que es farà al col·legi Maristes

14.03.2016 | 07:14
Els tres equips gironins que competiran demà a la final First Lego League espanyola, que es farà a Girona.
Els tres equips gironins que competiran demà a la final First Lego League espanyola, que es farà a Girona. aniol resclosa

GIRONA | LAURA FANALS Un contenidor amb sensors d'ultrasons que detecten quan està més d'un 70% ple i avisen a la central per tal que passin a recollir la brossa. Un projecte per reciclar paraigües i convertir-los, mitjançant tallers ocupacionals, en bosses de roba que substitueixin les de plàstic. O una aplicació de mòbil que permeti a l'usuari saber, de forma fàcil i ràpida, a quin contenidor va cada objecte que vol llençar. Aquests són els projectes que els tres equips gironins presentaran a la final de la First Lego League Espanya, que se celebrarà demà a Girona.

La cita tindrà lloc al col·legi Maristes, de nou del matí a set de la tarda. La gran final comptarà amb 500 participants, un miler d'acompanyants i uns 200 voluntaris per organitzar-ho tot. L'organització calcula que tot plegat deixarà un impacte econòmic d'uns 300.000 euros.

Aquestes xifres, però, preocupen ben poc als joves estudiants, que estan entre nerviosos i il·lusionats de cara a la final de demà. En total, hi participaran 48 equips de tot l'Estat, tres dels quals són gironins: Mini Sauvathpark (Girona), Vídem42 (Figueres) i aRobot Infinity (Platja d'Aro).

En aquesta ocasió, s'ha demanat als participants que presentessin un projecte relacionat amb el reciclatge, la sostenibilitat i la reutilització. Per a Marçal Garcia, entrenador de l'equip de figuerenc i antic participant en el concurs, la First Lego League és una experiència molt bona per als alumnes, ja que els ajuda a afrontar els problemes en equip i a empassar-se el nerviosisme de les presentacions orals, entre altres coses. Per a la Paula i la Ivette, membres de Mini Salvauth Park, el millor d'aquest tipus de projectes és que els permeten «descobrir coses, conèixer gent i poder ajudar els demés». A més, defensen la necessitat de difondre la tecnologia i la robòtica entre els joves de la seva edat.

La First Lego League està impulsada per la Fundació Scientia, la Universitat de Girona i la Fundació Princesa de Girona. El vicerector de la UdG, Jordi Freixenet, va assegurar que estan molt satisfets de poder participar en projectes com aquest, ja que promouen el treball en equip i són tot un repte per als joves, que desenvolupen així la seva creativitat i pensament crític. Per a seva banda, la directora de la Fundació, Mònica Margarit, va assenyalar que participar en una final com aquesta implica «posar en pràctica moltes activitats», que van des dels coneixements tècnics i científics fins a la comunicació. Tots dos, però, van animar els tres equips gironins a donar el millor de si mateixos a la final de demà, i van aplaudir també la participació dels altres equips en les etapes prèvies.

La First Lego League és un repte internacional que proposa a joves d'entre 10 i 16 anys la resolució d'un problema real al qual s'enfronta actualment el món científic. En aquesta edició s'ha plantejat el repte TrashTrek, que ha permès als participants conèixer d'aprop el món dels residus i explorar noves formes per a la seva gestió. En els deu anys que porta celebrant-se a Espanya ha comptat amb més de 3.000 participants, 5.000 equips i 100.000 voluntaris. Els guanyadors de demà participaran en tornejos internacionals.


Mini Salvauth guanya la primera jornada a la FLL Girona

16 de març 2016, 14:52 publicada per El Racó dels Robotaires   [ actualitzat el 16 de març 2016, 14:52 ]

L´equip Mini Salvauthpark guanya la primera sessió de la First Lego League

Per avui, hi ha prevista la participació de 17 equips més

01.02.2016 | 07:11
L´equip Mini Salvauthpark guanya la primera sessió de la First Lego League

GIRONA | DDG L'equip Mini Salvauthpark de l'Associació El Racó dels robotaires de Girona es va proclamar ahir guanyador del primer dia del torneig de robòtica FIRST LEGO League que es va celebrar ahir al matí a l'Escola Politècnica Superior de la UdG. En total, es van repartir fins a vuit premis i dues mencions especials entre els 18 equips participants al desafiament "Trash Trek", que tenia com a repte buscar solucions reals i innovadores per a la gestió de residus des de la seva recollida, a la classificació i la reutilització intel·ligent. Per avui, hi ha prevista la participació de 17 equips més.

L'esdeveniment, organitzat per la Unirvesitat de Girona i les fundacions Princesa de Girona i Scientia, també va repartir guardons a l'INS Vidreres, al Centre Vedruna- Prats de la Carrera de Palafrugell, a la Salle de Cassà i a Els Estanys de Platja d'Aro. Les mencions especials van ser per al Manyanet de Blanes i de nou per a Els Estanys de Platja d'Aro.

Gran èxit del Lleuresport 2015!

26 de des. 2015, 8:48 publicada per Guillem Martínez


Entrevista a la revista del GEIEG d'aquest mes

26 de des. 2015, 8:39 publicada per Guillem Martínez i Roura   [ actualitzat el 8 de des. 2016, 9:25 ]


Inauguració del TecnoAteneu de Vilablareix 13/11/15

29 de nov. 2015, 3:39 publicada per Guillem Martínez i Roura   [ actualitzat el 26 de des. 2015, 8:49 per Guillem Martínez ]

Trobada amb el GEIEG 24/10/15

29 de nov. 2015, 3:33 publicada per Guillem Martínez i Roura   [ actualitzat el 26 de des. 2015, 8:40 ]

 


1-7 of 7